Restaureren van monumentale panden

Een van de specialiteiten van Stuc4U is het restaureren van monumentale gevels, schouwen, lijstwerken en ornamenten. Deze restauraties vragen om specifieke vaardigheden die wij uitstekend beheersen.

Buitengevels oude en monumentale panden

Buitengevels zijn bepalend voor de uitstraling van een pand. Maar door de tand des tijds, weersinvloeden en aardbevingen (in Groningen) kunnen deze beschadigd raken. Wij restaureren uw gevel met aandacht voor detail en geven het de uitstraling en sfeer van weleer terug. Door beschadigde gevels tijdig te laten restaureren voorkomt u verdere schade.

Authentieke plafonds

Een fraai authentiek plafond is een sieraad voor uw woning. Oude en monumentale panden zijn vaak voorzien van prachtige plafonds met veel versieringen. Maar in de loop der tijd ontstaan kleine of grotere beschadigingen: door lekkage of trillingen van verbouwingen, zwaar verkeer of aardbevingen kunnen scheuren of loszittende delen ontstaan of delen zelfs helemaal verdwijnen. Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om (tijdig) te restaureren. Ook voor het restaureren van dergelijke plafonds met gipsornamenten en sier-/plafondlijsten en rozetten van gips, kunt u bij ons terecht. Met onze expertise en de juiste materialen kunt u erop rekenen dat wij uw pand weer terugbrengen in de authentieke stijl.

Meer weten?

Zijn er in uw woning of bedrijfspand lijsten of ornamenten beschadigd en wilt u deze laten herstellen om de authentieke uitstraling te behouden? Wilt u uw monumentale gevel laten restaureren? Neem dan contact met ons op. Om de omstandigheden goed te kunnen beoordelen en u correct advies te geven, komen wij graag eerst bij u langs. Op basis van de situatie én uw wensen ontvangt u daarna een gespecificeerde offerte.