Stucwerk binnen in uw huis of bedrijf

Een huis bouwen of verbouwen is een grote klus. U moet veel keuzes maken, onder meer over het stucwerk in uw huis of bedrijfspand. Met de juiste wandafwerking creëert u een ruimte en sfeer die past bij u, en bij uw woning of bedrijf. Stucwerk is een mooie manier voor de afwerking van wanden en plafonds. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen en budget. We maken onderscheid tussen traditionele en moderne wandafwerking.

Traditionele wandafwerkingen
  • Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe plafonds en wanden. Het wordt vooral toegepast in vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders voor het betegelen van de wanden.
  • Behangklaar of sausklaar stucwerk is traditioneel raapwerk en pleisterwerk dat behang- of sausklaar wordt afgewerkt. Het verschil is de afwerking: behangklaar stucwerk is minder glad en hierdoor geschikt om te behangen, sausklaar stucwerk is gladder door een extra behandeling.
  • Pleisterwerk is een gipslaag die met een bepaalde laagdikte wordt opgebracht. Dit is afhankelijk van de ondergrond en het soort materiaal. Daarna moet het nog een keer gesausd worden. Glad pleisterwerk geeft wanden en plafonds extra allure en uw hele huis een chique uitstraling.
  • Schuurwerk heeft een zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op het plafond. Een mooi geschuurd plafond is te herkennen door gelijkmatige draaiingen die goed zichtbaar zijn bij een bepaalde lichtinval. Schuurwerk droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden. Het wordt in één keer aangebracht en afgewerkt om een mooi egaal schaduweffect te creëren.

Schuurwerk
Moderne wandafwerkingen
  • Sierpleister is tijdloos, stootvast, krasbestendig en behoudt zijn kleur. Het is een mooie en praktische afwerking voor de muren en heeft een textuur of motief met een fijne of grove korrel.
  • Beal-Mortex is een multifunctionele waterdichte laag die gebruikt wordt voor de bekleding van oppervlaktes op minerale basis. Beal-Mortex wordt veel toegepast op vloeren, muren, meubels, stortbaden en aanrechtbladen. Dit product evenaart de uitstraling van tadelakt (Marokkaanse sierpleister) evenals dat van effen beton. Volgens de gebruikte verwerkingsmethode zal Mortex een grove of gladde afwerking vertonen met meer of minder schaduw-effecten. Beal Mortex is zeer geschikt voor natte ruimtes, zoals badkamers, doucheruimtes en zwembadafwerkingen.
  • Stucmarmer wordt vaak gebruikt om wanden of delen daarvan extra te benadrukken. Het heeft de klassieke uitstraling van marmer en zorgt voor een glad en strak resultaat met een marmereffect. Stucmarmer is leverbaar in uiteenlopende kleuren, van zachte pasteltinten tot de moderne diepere tinten.
  • Leemstuc is een muur- en plafondafwerking van een puur natuurlijke oorsprong en heeft een warme, fluweelachtige uitstraling. Het ademt en is vochtregulerend. Leemstuc is verkrijgbaar in een aantal standaardkleuren.
  • Betonlook is een exclusieve, stijlvolle en sterke wandafwerking. Het heeft een betonachtig uiterlijk en geeft een strak en ruimtelijk effect. Het is uitermate geschikt voor de wandafwerking in badkamer of keuken. Qua leverancier, ontwerp en kleuren is er veel mogelijk.
Beal mortex in de keuken
Prijzen stucwerk

Het samenstellen van een prijs is afhankelijk van veel factoren, waaronder de ondergrond en keuze van afwerking. Om de omstandigheden goed te kunnen beoordelen en u correct advies te geven, komen wij eerst bij u langs. Op basis van de situatie én uw wensen ontvangt u daarna een gespecificeerde offerte.

Meer weten?

Wij adviseren u graag over mogelijke wand- en plafondoplossingen die het beste aansluiten bij uw woonwensen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de afwerkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.