Stucwerk buitengevels

Stucwerk heeft een functionele en decoratieve functie. Het is een uitstekende oplossing om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen weersinvloeden, te isoleren tegen warmteverlies, om vochtproblemen te voorkomen en/of ter vervanging van slecht of lelijk metselwerk. Maar, stucwerk geeft uw buitengevel ook een frisse en strakke uitstraling en is bovendien makkelijk te reinigen.

Stucwerk is toepasbaar bij nieuwbouw, verbouw en bij de restauratie van monumentale (bedrijfs)panden. Door het stucwerk te combineren met gevelisolatie wordt uw woning of bedrijfspand nog energiezuiniger. Een perfecte manier om uw stookkosten te verminderen!

Afwerking stucwerk buiten

Stucwerk brengen we rechtstreeks aan op de ondergrond van de buitengevels van uw woning of bedrijfspand, of op de isolatieplaten. Er zijn meerdere opties voor het afwerken van buitengevels.

  • Pleisterwerk is een gladde cementgebonden stuclaag. Sierpleisters worden veel als eindafwerking gekozen. Een pleisterlaag kan na uitharding desgewenst worden voorzien van een muurverf die geschikt is voor buiten.
  • Schuurwerk voor buiten is een waterafstotende pleister waarmee een bijzondere uitstraling wordt gecreëerd. Als u wilt dat de afwerking in een keer klaar is dan is schuurwerk de juiste keuze.
Gevelisolatie

Steeds meer bestaande huizen en kantoorpanden worden voorzien van een gevelisolatiesysteem. De isolatieplaat wordt op de gevel aangebracht en daarna voorzien van een grondmortel weefsellaag. Buitengevelisolatie heeft functionele én decoratieve redenen:

  • Het energieverbruik terugbrengen en daarmee de stookkosten omlaag brengen. De beste manier om een nieuw of bestaand pand te isoleren tegen kou en warmte.
  • Het dempen van de geluiden van buiten.
  • Door het pand beter te isoleren is CO2 uitstoot te voorkomen/verminderen.
  • Het opknappen van een pand. Scheuren, oud of slecht voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk worden weggewerkt achter het gevelisolatiesysteem.
  • Het visueel verfraaien van een pand. Na het aanbrengen van de gevelisolatie wordt de buitenmuur gestuct.

Als eigenaar en bewoner van een huis kunt u waarschijnlijk een beroep doen op de ‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’. Hiermee kunt u tot 30% van de isolatiekosten terugkrijgen. Deze subsidie is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als u aan de hiervoor geldende voorwaarden voldoet. Meer informatie vindt u op rvo.nl.

Prijzen stucwerk

Het samenstellen van een prijs is afhankelijk van veel factoren, waaronder de ondergrond en keuze van afwerking. Om de omstandigheden goed te kunnen beoordelen en u correct advies te geven, komen wij eerst bij u langs. Op basis van de situatie én uw wensen ontvangt u daarna een gespecificeerde offerte.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de mogelijkheden van buiten stucwerk voor u woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op.